Voi incheia astazi seria de articole despre sedinta foto de portret – fie ca vorbim de fotografii de portret corporate, de o fotografie de portret pentru profil sau de fotografie de portret conceptuala – si despre blocajele legate de aceasta.

3. Timpul

Ma gandeam ca un motiv destul de des intalnit si de intemeiat este lipsa timpului. Este in mod real dificil, fie ca esti antreprenor sau intraprenor, sa mentii toate bucatile vietii tale intr-un echilibru mai mult sau mai putin precar. Si daca tu ai deseori zile in care cu greu iti gasesti timp ca sa mananci o masa de pranz decenta, evident ca jumatate de zi dedicata unei sedinte foto portret poate parea un pic overkill.

Nu o sa povestesc aici despre importanta de a incetini ritmul. E un discurs pe care il intalnim peste tot, iar eu cred sincer ca fiecare dintre noi il va “auzi” cu adevarat daca si atunci cand va fi pregatit. Ironia este ca societatea noastra se misca intr-un ritm din ce in ce mai haotic si mai accelerat; suntem indemnati sa incetinim si sa ne luam timp pentru noi in acelasi timp in care suntem presati sa producem cat mai mult si cat mai eficient. Poate ca nu esti intr-un moment al vietii tale in care poti (din orice punct de vedere ar fi asta – fizic, emotional, financiar etc.) sa incetinesti, and that’s fine.

Revin insa la subiectul fotografie de portret in contextul timpului. Am doua idei de prezentat legat de asta. Prima este ca stii si tu ca atunci cand ceva urca in topul prioritatilor, iti gasesti timp. Iei de la alte lucruri care sunt mai jos in acelasi top. Deci e momentul sa ai o discutie onesta cu tine si sa vezi cat de mult iti doresti asta pentru tine si care este blocajul real – pentru ca de cele mai multe ori nu este timpul per se. Timpul este doar scuza cea mai la indemana. A doua este ca aceasta sedinta foto nu trebuie musai sa dureze jumatate de zi. Putem discuta concret, la obiect, despre programul tau si despre nevoile tale legate de imaginile finale. Scopul este sa cream un cadru optim in care sa ne acordam un interval suficient de mare astfel incat tu sa te poti relaxa si eu sa pot crea o galerie corespunzatoare.

4. Nu e momentul acum

Al doilea motiv de astazi vine cumva in completarea a ceea ce spuneam mai sus. De foarte multe ori m-am intalnit cu dorinta compulsiva de amanare a sedintei foto de portret pentru ca “nu este momentul acum”. Fie ca ai 10 kilograme de care vrei sa scapi, sau ca vrei sa te bronzezi mai intai, sau ca ai 37 de ani si ti-ai dori sa marchezi varsta de 40 de ani cu o sedinta foto si nu mai devreme – lista este deschisa. Si la toate raspunsul meu este similar. Niciodata nu vei mai fi versiunea de acum a ta, asa imperfecta cum este. Niciodata nu vei mai fi la fel de tanara ca acum. Kilogramele in plus pot fi date jos – sau se pot pune si altele extra. La 40 de ani vei putea gasi (ca mine, de exemplu, been there, done that) – alte scuze.

Nu stiu daca iti dai seama cat de bine inteleg acest state of mind. Cat de mult ma regasesc in el. De asta mi-as dori mult sa te ajut sa te vezi, acum, asa cum esti astazi. Sa sarbatoresti momentul acesta al vietii tale in care esti tanara si sanatoasa si plina de energie si de planuri pentru urmatorii 20 de ani. Nimic nu te opreste sa revii la o alta sedinta foto in 5 ani, cand vei fi ajuns intr-un alt moment, poate mai bun, dar in mod cert diferit.

Te astept cu drag, oricand, pentru mai multe detalii legate de sedinta ta foto de portret sau, de ce nu, direct pentru o programare. Pana atunci, ma poti urmari pe canalele de social media, unde postez mereu cele mai noi imagini.

Facebook: https://www.facebook.com/magda.constantin.photography
Instagram: https://www.instagram.com/magdaconstantinphoto/

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la Magda Constantin, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: